2008 július 16. | Szerző: |

 Na visszajöttem, nem vagyok egyszerű tudom, néha kevés, máskor túl sok:)

Az utolsó mondatomra visszatérve, a spenótot nem a hűtőbe, hanem a fagyasztóba tettem (szerencsére):)

Ma volt az asztalos, megkaptuk az árajánlatot, megrendeltük a bútort. Nem akarom elkiabálni, de ez az asztalos úgy néz ki mint aki érti a dolgát és szereti amit csinál. Hozott szín és anyagmintákat, vannak ötletei és teljesen normális. Mondjuk azzal együtt, hogy az első asztalos lelépett a pénzünkkel elég sokba lesz ez a pár darab bútor…:( Konkrétan egy nagyobb szekrény a fürdőszobába, egy a mosdó alá, egy tv polc, egy kis bigyó az előszobába amire lehet pakolni, meg ráülni cipőhúzáskor, valamint a kamra beépítése polcokkal. Csak lenne már meg. Mert van jó hír is, bár az elején azt mondta, hogy augusztus végét tudja csak ígérni, úgy tűnik kb, 2 hét múlva valószínüleg meglesz:)

Összevesztem a sütőmmel:(

Az a bajom, hogy ezelőtt normál hagyományos sütőm volt, az új meg grilezős légkeveréses kütyű. Én szeretem a technikát, de marhára nem bírok rájönni, hogy mit kell másképp csinálni. Mondok egy példát. Elég gyakran szoktam jénais csirkét csinálni. Lehet, hogy már előttem is csinálták, de nálunk én találtam ki 5 évvel ezelőtt és a párom,nak is nagyon bejött. Recept: (kérés nélkül) egy alacsony kerek jénai tálba szeletelek hagymát, karikázok krumpli . sózom, majd ráteszem a csirke felsőcombokat (csont mellett be szoktam vagdsoni) és álltalában csirkefűszersóval fűszerezem mindkét oldalát, dobok rá pár gerezd fokhagymát kevés víz, rá fólia (alá öntök kevés olajat) és be a sütőbe. Na ez a be a sütőbe régen úgy nézett ki, hogy a minden flancot nélkülöző sütőt kb feles erősségüre állítottam és szép csendben hagytam főni/sülni.-órát ezalatt jól átpuhult minden és a bőre mégis ropogós lett, a hús zamatos, a krumpli vaj puha. Na de most, állítottam én a fokot, jobbra balra. Először  fok – mert gondoltam az olyan közép – igen ám de  óra múlva nézem és még nem gyöngyözött a leve és semmi jelét nem adta annak, hogy már fövő fázisban lenne, na rákapcsoltam a légkeverést és feljebb vettem kicsit a tüzet -NEM IS TŰZ MERT ELEKTROMOS:( – akkor meg szerintem sok volt. Ezt most nem részletezem, de a vége az lett, hogy az íze ugyan jó volt de a hús száraz maradt annak ellenére, hogy a leve nem tűnt el mint szokott:(

Ha valakinek van ötlete, szívesen olvasnám….

Anyci:) már nem kell túl sokáig aludni és mehetek Zánkára:)

zuzu – bocs de most nem látom a neved írás közben:))) én futni továbbra sem tudok/akarok – viszont nekem nagyon bevállt a tempós erőltetett gyaloglás:)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. knemarta says:

    Ma is voltam! Te merre vagy?
    Szép napokat! :–)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!